e
Banner

Etiketler: yusuf öztürk



İzmir yeni limanlarla konteyner kapasitesini katlayacak



Deniz ticaretinin artık Ege’nin değişen ve gelişen yüzünde hak ettiği yeri almaya başladığını belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Alsancak, Aliağa, Nemport ve Ege Gübre’nin yanı sıra inşası devam eden Çandarlı ve Petkim limanlarının tamamlanmasının ardından İzmir’in konteyner kapasitesini katlayacağını söyledi. 
 




İMEAK: Ege limanları aktarma merkezi olmalı


Yayın: 24-06-2016
Kategori: Denizyolu

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, denizcilik sektöründe kartların yeniden dağıtıldığı ve Akdeniz’deki liman yatırımlarının canlandığı bu dönemde, Ege Bölgesi’nin de rekabetin dışında kalmaması için deniz ulaşımında aktarma gücünün artırılması gerektiğini söyledi. 




Yusuf Öztürk: Türkiye yeni İpekyolu’nu kaçırmamalı


Yayın: 21-06-2017
Kategori: Denizyolu

Avrupa ile Uzakdoğu, Karadeniz ve Akdeniz hattında önemli bir aktarma merkezi olma potansiyeline sahip Türkiye için, küresel rekabette en büyük gücün limanlar olduğuna dikkat çeken İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, bu nedenle limanları lojistik merkezlerle birbirine ve sanayi bölgelerine, küresel ulaşım koridorlarına bağlayacak yatırımların bir an önce tamamlanması gerektiğinin altını çizdi.  




Yusuf Öztürk: Dünya Denizcilik Ligi’nde 13. sıradayız


Yayın: 29-06-2017
Kategori: Denizyolu

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 91. yılı, İzmir’de törenlerle kutlanacak. 




Türkiye’nin yükünü denizyoluna indirmek zorundayız


Yayın: 02-09-2019
Kategori: Denizyolu

Dünyada bugün mevcut yükün yüzde 88’inin denizyolu ile taşındığını, Türkiye’de ise tam tersine karayoluyla taşınan yük oranın toplam yükün yüzde 90’ını oluşturduğuna dikkat çeken İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, “11. Kalkınma Planı’na göre toplam konteyner elleçlemesi miktarının 2023’te 13.5 milyon TEU’ya, denizyolu yük elleçlemelerinde transit yük oranının yüzde 15.5’ten yüzde 17.3’e çıkması hedefleniyor. Yükümüzü mutlaka parasız otoyollar olan denizlere indirmeliyiz” dedi. 




Türk limanları salgın dinlemedi


Yayın: 14-05-2020
Kategori: Denizyolu

Covid-19 salgına rağmen Nisan ayında da Türk limanlarındaki elleçlenen konteyner rakamı artttı. Limanlarda elleçlenen konteyner 3 milyon 787 bin TEU’ya ulaştı.